ALFÖLDI SZIVATTYÚ 
darálós wc
ALFÖLDI  DARÁLÓS  WC

                        


darálós wc


Az ALFÖLDI évtizedek óta foglalkozik darálós wc gyártással, így nem csak Magyarországon, hanem a Kelet-Európai régióban is  a legnagyobb tapasztalattal és  szakértelemmel rendelkező gyártó. 
A gyártmányaink kifejlesztésével elsősorban a hazai igényeket szeretnénk kiszolgálni, figyelembe véve a magyar viszonyokat és szokásokat. Az alapelvünk a kezdetek óta ugyanaz, kiváló minőségű termékeket előállítani megfizethető áron. Mindig is válogatott alapanyagokat használtunk föl, folyamatosan ellenőrizzük a  beszerelésre kerülő alkatrészeket. Csak minőségi termékeket előállító beszállítóink vannak. A darálós wc gyártásban szerzett óriási tapasztalatunk a garancia arra, hogy Ön biztosan elégedett legyen.
De ha ez mégsem elég, akkor minden ALFÖLDI DARÁLÓS WC termékünkre 15 munkanapos pénz visszafizetési garanciát és 3 év jótállást adunk.
Kiváló kapcsolatokat ápolunk a francia SFA vállalattal, a darálós wc feltalálóival, és az IBO lengyel szivattyú gyárral. Emellett forgalmazunk még GRUNDFOS és SETMA darálós wc készülékeket is. A bevételeink jelentős részét forgatjuk vissza kutatás-fejlesztésbe, valamint folyamatosan követjük a világ trendeket és figyeljük az újdonságokat.
Az ALFÖLDI mindig is a minőség és megbízhatóság elkötelezett híve volt.                                    darálós wc

A darálós wc egyáltalán nem számít újdonságnak, első megjelenése a II. világháborút  követő fellendülés éveiben volt, amikor Párizsban hatalmas igény támadt a komfortos lakások iránt. Ezt a típusú szennyvíz szivattyút a francia SFA vállalat fejlesztette ki és vitte sikerre Európában. Mivel ez a komfortosítás egyszerű, gyors és költséghatékony  módja, így hamar népszerű lett. Első márkaneve a SANIBROY volt, ami mára Nyugat-Európában köznévvé vált és a darálós wc általános elnevezése lett.
A sikert látva természetesen a többi nagy szivattyú gyártó is elkezdett ilyeneket gyártani. Az alapelv ugyanaz, egy hátsó kifolyású wc csésze mögé helyezett tartályban egy vízszint érzékelővel ellátott daraboló késes szivattyú felaprítja a szilárd  szennyeződéseket és az egy vékony csövön keresztül is el tud távozni.
Az évek során továbbfejlesztették ezeket a készülékeket és további ráfolyásokat lehet rákötni, pl. zuhany, kád, mosdó, stb. Mivel ezek a szivattyúk nyomással
működnek, így a szennyvizet át is tudják emelni. Ezáltal a csatorna szint alatti helyiségekben is lehet vizesblokkot kialakítani, ami korábban csak nehézkesen
kivitelezhető volt. Pincében, mélygarázsban, szuterénben ez a legolcsóbb és  legpraktikusabb megoldás. Külön meg kell említeni azokat az épületeket,
ahova semmilyen más módszerrel nem lehet komfortot vinni. Ilyen pl. a műemlék épület, vagy a fa födémes ház, ahol tilos a szerkezet megbontása.
A hagyományos módszerrel, a vastag 110 mm-es csatornacsővel itt nem  számolhatunk, kizárólag a darálós wc jöhet szóba.


alföldi darálós wcTermészetesen a darálós wc sem csodaszer, használatánál vannak  kompromisszumok.  A készülék a szálas anyagot nem tudja kezelni, ezért ha pl. tampon, betét, műanyag, vagy fém kerül bele, akkor elakad.
Fontos, hogy az ilyen anyagok még véletlenül se kerüljenek a készülékbe.
A nagy nyomással dolgozó szivattyú hajlamos a szennyvizet visszanyomni a zuhanytálcába, vagy a padló összefolyóba. Ott ahol a szennyvíz gravitációsan
is el tud folyni, érdemes kis nyomású, ún. emulgeátor  készüléket beszerelni.
Ez ugyanúgy felaprítja a fekáliát és a wc papírt, de kis nyomással továbbítja
a szennyvizet, ezáltal nem okoz kellemetlen jelenségeket. Ha már van ilyen  készülék és visszanyomja a szennyvizet, akkor utólag visszacsapó szeleppel
lehet a problémát megoldani, vagy  nyomáscsökkentő beépítésével.
Ezek utólagos beépítése már problémás, érdemes a tervezés fázisában  szakember tanácsát kikérni. Ez azért is fontos, mert a nyomás alatti szennyvíz elvezetésnél különböző hidrodinamikai problémák léphetnek föl, ezzel megkeserítve a felhasználó életét. A távozó szennyvizet elvezető csatorna csövet úgy kell tervezni és beépíteni, hogy a készülék nyomása ne tudja szétnyomni. A készülék kiválasztásánál figyelembe kell venni az emelési magasságot és  a vízszállítást is. Egy jól kiválasztott készülék  egy jól megtervezett csőrendszer mellett jelentősen megkönnyíti a mindennapokat.
Hosszútávon is megbízható, jól működő készülékek, azonban nem örök életűek.
Általában 10-12 év élettartamú egy darálós wc, de a vészleállások jelentősen
csökkenthetik ezt. Ha az ember betartja az üzemeltetésre vonatkozó szabályokat, akkor egészen jó megoldás az ingatlan gyors és egyszerű komfortosítására.

                          Kerámiával egybeépített darálós wc                                  darálós wc


                     
A legelegánsabb és legkifinomultabb berendezések kis helyigénnyel és kis vízfogyasztással. A speciálisan kialakított kerámia belsejében helyezkedik el az aprító műves szivattyú. Indítása gombnyomással történik, általában kis dolog/nagy dolog funkcióval ellátva.
Rendkívül halk és megbízható szerkezetek. Egyes típusokat pl. SFA vízszint kapcsolóval is ellátnak, ezért mosdót is rá lehet kötni.
Külön öblítőtartályra nincs is szükség

Természetesen létezik falra szerelhető változat is.


szerző: Dudás Zoltán                 2018. 05. 01.

                                darálós wc
Dudás Zoltán

alföldi

FŐOLDAL              TERMÉKEK                SZERVIZ                 KAPCSOLATdarálós wcAkció    Hírek     Darálós WC ár      Jótállás       GyIK      Darálós  WC javítás

Letölthető anyagok           Nyugdíjasoknak             Puszta ötös         Regisztráció

Összes termék            Geberit Darálós WC           Grundfos           Normál készülékek

Kerámiával egybeépített darálós wc         Mi az a darálós wc?       SANIBO         SFA

SETMA        WC daráló

                                                                                                              Az Alföldi Szivattyú Gyártó és Kereskedelmi Kft. hivatalos honlapja.